OFFICIEEL: Milik voor grof geld naar Napoli

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 01 augustus 2016 23:11 – Bron: Milik99.com

Arek Milik is per direct vertrokken bij Ajax. De Poolse spits maakt de overstap naar SCC Napoli voor een transfersom van 32 miljoen euro. Dit bedrag kan oplopen tot 33 miljoen euro door middel van bonussen. Ajax moet tien procent van de transfersom afstaan aan Milik’s vorige werkgever Bayer Leverkusen dat een doorverkooppercentage had bedongen. Milik had bij Ajax nog een contract tot medio 2019 en stelde onlangs dat hij deze zomer zou blijven. Het aanbod van Napoli was echter niet te weigeren voor speler en club.

Milik kwam in de zomer van 2014 op huurbasis over uit Duitsland, waarbij Ajax een optie tot koop had bedongen. Deze optie werd aan het einde van dat seizoen gelicht waardoor Milik voor een bedrag van 2,8 miljoen euro werd overgenomen van Bayer Leverkusen. Sinds zijn komst naar Ajax kwam de Pools international tot 75 officiële duels in het Ajax-shirt waarin hij 47 doelpunten wist te maken. Daarnaast gaf Milik nog 21 assists. Hij heeft bij Napoli een contract getekend voor vijf seizoenen.

Hij is maandagavond officieel aan het publiek voorgesteld en laat op de site van zijn management weten erg verheugd te zijn met zijn transfer naar Italië. “Het is een eer om onderdeel te worden van Napoli, met deze geweldige fans vol passie, een geweldige club met een fantastische historie. Ik wil deze fantastische fans gelukkig maken. Ik zal mijn best doen, zodat we samen een geweldige tijd kunnen beleven.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.