[Officieel] Mokio naar Ajax, wil landgenoten achterna

Jorthy Mokio is Ajacied! De gewilde verdediger maakt per direct de overstap van AA Gent naar Ajax. Mokio is pas 16 jaar en wordt gezien als één van de grootste talenten van België. Niet voor niets waren onder meer Bayern München en FC Barcelona concreet voor hem. “Er zijn veel clubs bij mij gekomen, maar uiteindelijk heb ik voor Ajax gekozen”, zo vertelt Mokio in gesprek met Ajax TV. “Ajax is één van de beste clubs ter wereld, met de beste jeugdopleiding. Toby Alderweireld en Jan Vertonghen zijn wel voorbeelden voor mij. Ik wil dezelfde stappen zetten zoals zij dat hebben gedaan.”

Alex Kroes is opgetogen dat Mokio voor Ajax heeft gekozen. “Wij zijn erg blij dat Jorthy hier zijn handtekening heeft gezet, hij is een groot talent en er was veel belangstelling voor hem. Onze scouts in België volgden hem al voor een langere periode, samen hebben we er alles aan gedaan om hem naar Ajax te halen. We hebben het vertrouwen in een mooie toekomst naar elkaar uitgesproken en als de laatste formaliteiten zijn afgewikkeld zal hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meedraaien met Ajax 1”, aldus de technisch directeur.

Ondanks zijn jonge leeftijd speelde hij al vier officiële duels voor het eerste elftal van AA Gent. Hij heeft bij Ajax een contract getekend tot medio 2027.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.