[OFFICIEEL] Promes naar Ajax: ‘Het voelt als thuiskomen’

Quincy Promes is officieel Ajacied. Ajax heeft de komst van de aanvaller bevestigd. De 27-jarige international tekent een contract voor vijf seizoenen in Amsterdam waar hij zal gaan spelen met rugnummer 11. Promes sluit gelijktijdig aan met de andere Oranje-internationals en reist dus nog niet mee af naar het trainingskamp op De Lutte.  Ajax betaalt een transfersom van bijna 16 miljoen euro aan Sevilla wat op kan lopen tot ruim 17 miljoen euro door middel van bonussen.

Promes speelde vroeger al in de jeugdopleiding van Ajax. “Dit is een heel apart gevoel. Ik kwam hier vroeger binnenlopen als kleine jongen en nu als een volwassen man. Het is een apart gevoel, maar ook een gevoel alsof ik thuiskom. Dus ik voel me heel goed. Ik kom hier weer in mijn comfortzone in een competitie die ik al ken, waardoor je minder tijd nodig hebt om je aan te passen. Zodoende wil ik successen en prijzen pakken, dus het was niet moeilijk om bij de mooiste club van Nederland terug te keren.”

Voor Promes is niet alleen Ajax al bekend, maar hij werkte bij Go Ahead Eagles ook al samen met Erik ten Hag. Hoe groot was de rol van de hoofdtrainer om voor Ajax te kiezen? “Het heeft zeker meegespeeld. Het waren allerlei factoren bij elkaar die de beslissing hebben gemaakt. Uiteindelijk heb ik heel veel discipline aan hem te danken en daardoor kan ik nu terugkeren bij Ajax. Hij heeft de ‘puntjes op de i’ gezet en we hebben uiteindelijk een fijne samenwerking gehad.”

Ook Marc Overmars is blij dat Promes voor Ajax heeft gekozen. “Het is een Nederlandse speler met een goede leeftijd. Hij zit in de kracht van zijn leven. Het is bovendien een Amsterdammer, dat is altijd prettig. Hij is een vaste speler in Oranje, een speler met veel beweging, power en dynamiek die ook goals kan maken. Wij zijn ervan overtuigd dat hij dat hier ook gaat doen.” Promes heeft verder geen garanties voor een basisplek. “Iedereen moet zijn plekje verdienen en als je kijkt wie er nu voorin spelen, is er wel wat concurrentie natuurlijk. Dat is alleen maar goed.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.