OFFICIEEL: Sánchez tweede Colombiaanse aanwinst

1466346949

De kogel is door de kerk. Davinson Sánchez Mina heeft vandaag een contract getekend dat hem voor de komende vijf jaar bindt aan Ajax. De verdediger komt over van Atlético Nacional uit zijn geboorteland Colombia. De jeugdinternational keert eerst terug naar zijn oude club om daar deel te nemen aan de Copa Libertadores en zal daarna aansluiten in Amsterdam.

De 20-jarige verdediger is in zijn nopjes met de overstap naar Europa. “Dit is een prachtige dag voor mij. Ik ben heel blij dat ik de overstap naar Ajax heb gemaakt. Het is een heel grote club met een prachtige historie. Er hebben hier altijd grote spelers onder contract gestaan. Denk bijvoorbeeld aan Johan Cruijff en Frank Rijkaard. Ajax is in de hele wereld bekend.”

Sánchez is na Mateo Casseirra de tweede aanwinst die overkomt uit Colombia. Ajax is nu nog op zoek naar een (ervaren) spits en een buitenspeler. Over een maand staat de derde voorronde van de Champions League al op het programma. Tevens worden spelers als Mike van der Hoorn, Ricardo van Rhijn, Thulani Serero en Arek Milik waarschijnlijk van de hand gedaan.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.