Officieel: Sánchez voor 40 miljoen euro naar Tottenham

Ajax en Tottenham Hotspur FC hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Davinson Sánchez, meldt Ajax.nl. De transfersom is 40 miljoen euro en dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 42 miljoen euro.

Eerder werd door De Telegraaf gemeld dat de transfersom op 45 miljoen euro lag. De Colombiaanse verdediger speelde 46 officiële wedstrijden voor Ajax 1 en was daarin goed voor 7 doelpunten.

Directeur spelersbeleid Marc Overmars: ,,De afgelopen week zijn veel gesprekken gevoerd met de zaakwaarnemers van Davinson en met Spurs. Lang leek het er op dat we er niet uit zouden komen. Eigenlijk wilden wij hem helemaal niet laten gaan, dat speelde ook mee. Toen we op dit enorme bedrag uitkwamen en duidelijk was dat Davinson zou vertrekken, heb ik met mijn collega’s binnen de clubleiding overlegd over de komende weken. Wij hebben gezamenlijk besloten dat voor ons de transferperiode, wat betreft uitgaande transfers, nu gesloten is. Wij laten niemand meer gaan”, aldus de bestuurder die wat betreft inkomende transfers nog niet erg succesvol is.

Sánchez is de duurste eredivisiespeler ooit. Het record stond op naam van PSV-speler Memphis Depay. De aanvaller ging voor 34 miljoen naar Manchester United.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.