Siem de Jong

[Officieel] Siem de Jong voor een jaar naar Sydney FC

Een paar dagen geleden werd bekend dat Ajax en Sydney FC in gesprek waren over een (tijdelijke) overgang van Siem de Jong. De deal is sinds vandaag officieel beklonken, meldt de officiële site van Sydney FC. De 29-jarige middenvelder komt zeker 1 seizoen uit voor de Australische club.

Vorig seizoen kwam De Jong nog tot regelmatige speeltijd, maar dit seizoen was zijn rol bij Ajax uitgespeeld. Bij Sydney FC zijn ze niet minder blij met de komst van de viervoudige kampioen. “Met Siem hebben we een speler van wereldklasse aangetrokken”, zegt voorzitter Scott Barlow van Sydney FC opgetogen. “Hij is 29 jaar en heeft veel van zijn beste voetbal nog voor zich liggen. We weten zeker dat hij dit seizoen een belangrijke rol zal spelen”, zo denkt de preses.

De Jong is ook blij met de overstap. Hij ziet gelijkenissen tussen Ajax en Sydney. “Ze zijn beide toonaangevend in de competitie, het zijn clubs die de reputatie hebben dat ze prijzen winnen. Dat moet zo blijven, ik wil niets liever dan de ploeg helpen”, aldus de verhuurde speler.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.