[OFFICIEEL] Steijn nieuwe hoofdtrainer Ajax

Maurice Steijn is officieel gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van Ajax. De Hagenees komt over van Sparta Rotterdam waaraan Ajax een clausule van 400.000 euro betaalde om zijn doorlopende contract af te kopen. Steijn heeft in de Johan Cruijff ArenA een overeenkomst getekend voor drie seizoenen. Daarmee volgt hij interim-trainer John Heitinga op als hoofdtrainer. Oud-Ajacied Hedwiges Maduro wordt samen met Saïd Bakkati de assistent van Steijn.

De 49-jarige coach was eerder werkzaam voor ADO Den Haag, VVV Venlo, NAC Breda, Al-Wahdi en dus Sparta. Overal presteerde hij bovenmaats. Zo maakte hij van ADO Den Haag een middenmotor in de Eredivisie, promoveerde hij met VVV en maakte daarvan een stabiele club op het hoogste niveau in Nederland en leidde hij Sparta naar de finale van de play-offs om Europees voetbal.

Technisch directeur Sven Mislintat is blij met de aanstelling van Steijn. “Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer. Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn. Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd.”

Saïd Bakkati, voorheen assistent-trainer van Jong Ajax, wordt aan de staf toegevoegd. “Verder zijn we de trainersstaf rondom Maurice zorgvuldig aan het samenstellen tot een complementair geheel. Eind juni melden de eerste spelers zich weer op sportpark de Toekomst en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat we de belangrijkste trainerspositie nu hebben ingevuld.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.