OFFICIEEL Traoré op huurbasis naar Ajax

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 augustus 2016 15:53 – Bron: Ajax.nl

1471009959

Ajax kan dit seizoen definitief beschikken over Betrand Traoré. De spits wordt voor één seizoen gehuurd van Chelsea, zo bevestigt Ajax op haar website. Er wordt niet gesproken over een optie tot koop. Het is het resultaat van hard werk van Marc Overmars. “Met Traoré ben ik al ruim een jaar bezig. We zochten nu een spits die direct inzetbaar is en van wie wij denken dat hij ook direct een versterking is voor Ajax. Met het huren van Traoré is dat gelukt”, aldus de directeur voetbalzaken.

“Een spits kopen en een langdurig contract aanbieden zou de doorstroom en de ontwikkeling van andere spitsen in de weg staan. Kasper Dolberg en Mateo Cassierra zijn beiden nog geen twintig jaar, wij hebben voor de lange termijn hoge verwachtingen van hen. Maar je kunt nog niet verwachten dat ze er nu al een heel seizoen staan. Eigenlijk is dit precies wat we wilden, het is nu aan Traoré om te laten zien dat het voor Ajax, voor Chelsea en voor hem de juiste keuze is.”

Overmars is overtuigd van de kwaliteiten van de Afrikaan. “Hij is snel, doelgericht en het is een voordeel dat hij de Nederlandse competitie kent. De aanwezigheid van Peter Bosz was voor hem ook belangrijk, zij hebben bij Vitesse goed samengewerkt. Het is ons de afgelopen dagen ook gelukt om alle papieren op tijd in orde te hebben, waardoor hij aanstaande dinsdag al speelgerechtigd is, als wij de belangrijke thuiswedstrijd spelen tegen Rostov. En hij heeft in de voorbereiding veel minuten gemaakt bij Chelsea, dus hij is wedstrijdfit. Ook daar zijn we uiteraard blij mee.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.