Officieel: Van de Beek vertrekt naar Manchester United

Het is officieel: Donny van de Beek is Ajacied af en vertrekt naar Manchester United. De officiële site van Ajax bericht over een transfersom van 39 miljoen euro. Het bedrag kan via variabelen nog oplopen tot 44 miljoen euro.

De 23-jarige Van de Beek speelde vanaf de D-junioren bij Ajax. De middenvelder kwam tot 175 officiële wedstrijden en 41 doelpunten in het eerste elftal van Ajax. Met de Amsterdamse club pakte hij het Nederlands kampioenschap, de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal. Op Europees niveau werd in 2017 de finale van de Europa League en in 2019 de halve finale van de Champions League bereikt.

Directeur voetbalzaken Marc Overmars is blij voor Van de Beek: “Dit is een mooie transfer voor Donny, die hij ook verdient. En het is een compliment voor de jeugdopleiding van Ajax, waar hij vanaf zijn 11e al speelde. Vorige zomer was er al veel om hem te doen, maar konden we hem gelukkig nog een jaar voor Ajax behouden. De maanden daarna was hij zowel in nationale als in Europese wedstrijden ook weer heel waardevol voor ons. Inmiddels behoort hij bijna 5 jaar tot de A-selectie. Hij is klaar voor deze stap en we zullen hem missen.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Ajax.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.