Joel Veltman

[Officieel] Veltman naar Brighton & Hove Albion

Joël Veltman vertrekt per direct naar  Brighton & Hove Albion. De verdediger had bij Ajax nog een contract tot medio 2021, maar zal deze dus niet uitdienen waardoor Ajax nog een transfersom ontvangt. De hoogte hiervan is onbekend. Veltman wordt in de Premier League ploeggenoot van Davy Pröpper waarmee er na acht jaar in het eerste elftal een einde komt aan zijn tijdperk bij Ajax.

Veltman debuteerde op 19 augustus 2012 op 19-jarige leeftijd in Ajax 1 en speelde sindsdien 246 officiële wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin was hij tien keer trefzeker en gaf vijftien assists. Bovendien werd hij drie keer Nederlands Kampioen met Ajax, won één keer de beker en tweemaal de Johan Cruijff Schaal. De 28-jarige verdediger heeft bij Brighton & Hove Albion een contract getekend voor drie seizoenen en gaat spelen met rugnummer 34, ter ere aan Appie Nouri.

De hoofdtrainer van de Engelse club reageert opgetogen na de komst van Veltman. “Hij is een uitstekende verdediger die kan spelen als rechtsback en als centrale verdediger, maar hij is ook comfortabel in balbezit. Hij kijkt erg uit naar de uitdaging om in de Premier League te spelen en we zijn verheugd dat hij nu een speler bij Brighton is. We kijken ernaar uit om met hem samen te werken”, Graham Potter op de clubsite van Brighton & Hove Albion.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.