Olfers wil supporters straffen via Openbaar Ministerie

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 08 februari 2016 09:25 – Bron: NOS Sport

Olfers Wil Supporters Straffen Via Openbaar Ministerie

Marjan Olfers, voormalig lid van de Raad van Commissarissen van Ajax, is van mening dat supporters die zich misdragen keihard moeten worden aangepakt. Dat kan volgens de hoogleraar Sport en Recht aan de Vrije Universiteit niet door voetbalclubs worden gedaan. “Het voetbal kan gewoon niet alle problemen oplossen”, stelt Olfers bij de NOS naar aanleiding van de opgehangen pop met Vermeer erop geschreven tijdens Ajax – Feyenoord. “Maatschappelijke problemen moeten worden opgelost door het strafrecht.”

Olfers adviseert om het op de ‘Engelse manier’ aan te pakken. “Het gebrek aan strafrechtelijke handhaving op dit soort wangedrag begint wel heel pijnlijk te worden”, is de Haarlemse van mening. “Wij kijken altijd eerst naar de clubs en de gemeente. In Engeland ligt de verantwoordelijkheid voor vervolging bij het Openbaar Ministerie, dat maakt het duidelijker.” Vooral de straffen die dat kunnen worden gegeven, zullen ‘supporters’ afschrikken. “Omdat alles in Engeland bij het OM ligt, hebben ze die groepen goed in beeld en kunnen ze zwaar gestraft worden.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.