Amsterdam ArenA

Oliseh: “Bij Ajax besloot ik dat ik trainer wilde worden”

Sunday Oliseh speelde tussen 1997 en 1999 voor Ajax. De voormalig Nigeriaans international is nu trainer van Fortuna Sittard. De 43-jarige ex-Ajacied had dit seizoen echter weer bij Ajax werkzaam kunnen zijn. Hij kreeg van de Amsterdamse club een aanbod om als jeugdtrainer aan de slag te gaan.

“Iets zei me dat ik dit niet wilde doen”, zegt Oliseh in gesprek met AD Sportwereld. “Vlak voordat ik naar Fortuna kwam, sprak ik met Ajax. Echt, ik hou van Amsterdam, maar iets zei me dat ik het niet moest doen”, aldus de Olympisch kampioen van 1996. “Als ik het in Amsterdam zo goed had gedaan als hier, had het anders geweest. Iedereen weet dat Ajax goede spelers heeft. Als ik dit kan omdraaien, twijfelt niemand meer aan mijn kwaliteiten als trainer.”

Toch is de voormalige speler van onder andere Juventus en Borussia Dortmund de Nederlands recordkampioen dankbaar. “Bij Ajax besloot ik dat ik trainer wilde worden. Ik hield van de filosofie, het gevoel dat je ergens naartoe werkt. Voordat ik als speler bij Ajax kwam, boekte ik vooral veel progressie door mijn talent. Bij clubs draaide het alleen maar om leveren, leveren, leveren. Bij Ajax werd je in een team gezet en groeide je door coaching”, zo besluit Oliseh.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.