Andre Onana keeper

Onana: “Dan vindt hij mij in ieder geval een belangrijke speler”

André Onana had vorig seizoen zijn grote doorbraak onder de toenmalige Ajax-coach Peter Bosz. De keeper haalde met de Amsterdamse club de Europa League finale en de doelman sleepte zijn ploegmakkers en meerdere keren doorheen. Dit huidige seizoen zou de club gaan oogsten, maar daar kwam vooralsnog niet veel van. Bosz vertrok naar Borussia Dortmund en ook enkele basisspelers zochten hun heil ergens anders. 

“De trainer zei: ‘André, er gaat niemand weg. We willen de ploeg bij elkaar houden en mogelijk zelfs verbeteren'”, zegt Onana in gesprek met ELF Voetbal. “Dat klonk mij als muziek in de oren. Zowel binnen als buiten het veld stak de ploeg goed in elkaar.” De trainer vertrok dus daarop zelf en ook het duo Davy Klaassen en Davinson Sanchez vertrokken naar de Premier League. “Hij zou sowieso weggaan, dat wisten we allemaal. Het vertrek van Davinson naar Spurs kon ik ook wel begrijpen, maar ik mis hem nog steeds. He was my brother.”

Voor Onana bestaat er ook veel interesse, maar directeur spelersbeleid Marc Overmars laat de Ajax-goalie deze winter zeker niet vertrekken. “Heeft hij dat gezegd? Een goed teken toch? Dan vindt hij mij in ieder geval een belangrijke speler. Ik denk dat de zaken vrij duidelijk zijn. Ik heb een contract tot 2021. Ik weet niet wat ik er meer over kan zeggen.”

De Kameroens international heeft nog ambities met Ajax: “De absolute top halen bijvoorbeeld. Voorlopig liggen mijn ambities hier in Amsterdam. Ik wil de beste keeper van Nederland worden, met Ajax de Champions League bereiken en kampioen worden. Ik hoorde dat we in een van de laatste speelronden uit tegen PSV moeten spelen. In Eindhoven kampioen worden, dat lijkt me wel wat”, aldus de zelfverzekerde voormalige jeugdspeler van Barcelona.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.