Andre Onana

Onana doet oproep: ‘Ik wil dat andere spelers blijven’

André Onana verlengde dinsdag zijn contract bij Ajax tot medio 2021. De Kameroener is blij met zijn nieuwe verbintenis. “Ik heb besloten om bij Ajax te blijven, omdat dit de beste plek is om te leren, beter te worden en te spelen”, aldus de doelman in gesprek met Ajax TV die een oproep doet aan zijn teamgenoten. “Ik zou graag zien dat ook de andere spelers blijven, want we zijn nog jong en kunnen nog veel leren. Ik denk dat als we met zijn allen hier blijven, volgend seizoen geweldig zal worden voor ons.”

Onana is blij met de ontwikkeling van het team. “We spelen heel goed en we vechten samen als één team. Dat doen we heel goed. Ik hoop dat iedereen nog één of twee jaar blijft, dan kunnen we voor alle prijzen gaan spelen die er zijn”, zegt hij ambitieus. Ook over zijn eigen prestaties is hij tevreden. “Ik ben niet verbaasd over hoe goed het nu gaat, want ik train elke dag hard samen met de andere twee keepers. We trainen samen hard om beter te worden en ik heb het geluk dat de trainer voor mij kiest om te spelen.”

Een andere reden om te blijven bij Ajax is zijn privé-situatie. Onana heeft zich namelijk prima gesetteld in Amsterdam. “Ik voel me hier thuis in Amsterdam en Nederland. Ik vind het land leuk en iedereen is hier heel behulpzaam”, aldus de keeper. “In het begin was het zeker niet makkelijk hier, maar nu ben ik heel gelukkig. Als ik train dan leer ik veel van de andere keepers, zoals Diederik, Norbert en ook Tim Krul. Ik ben heel blij dat ik hier bij Ajax speel.”

Bron:
Ajax TV

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.