Andre Onana

Onana krijgt verzoek: ‘Verleng niet bij Ajax’

André Onana werd aan het begin van dit seizoen enigszins onverwachts de nieuwe eerste keeper van Ajax. Na het vertrek van Jasper Cillessen moest Tim Krul zijn vervanger worden, maar Krul geraakte niet fit tot aan de winterstop. Onana greep deze kans met beide handen aan en is niet meer weg te denken onder de lat bij Ajax. Althans, als Marc Overmars een beetje meewerkt met de contractverlenging van de doelman. “Ajax wil hem in categorie twee plaatsen, maar wij vinden dat hij bij de topspelers moet gaan horen”, aldus zaakwaarnemer Albert Botines in De Telegraaf.

Gezien de prestaties van Onana is dat helemaal geen rare gedachte. In 35 officiële wedstrijden hield hij 19 keer de nul en kreeg slechts 22 tegengoals te verwerken. Het contract de keeper loopt medio 2018 af en moet dus worden verlengd. Volgens Botines werkt Ajax daar nog niet echt aan mee. “Het was een slecht eerste bod.” En daar moet snel verandering in komen. “Uit Spanje, Frankrijk, Duitsland en Engeland. Een aantal topclubs heeft ons zelfs gevraagd vooral niet bij Ajax bij te tekenen, omdat hij met nog maar een contract voor één jaar relatief goedkoop is op te halen.”

De insteek van Onana is echter om bij Ajax te blijven. “Maar wel tegen de juiste voorwaarden”, vervolgt zijn zaakwaarnemer. “Het gaat niet alleen om het geld, want in het buitenland kan André een veelvoud verdienen van wat hij bij Ajax krijgt. We denken dat het voor de ontwikkeling van André goed is om hier te blijven. De volgende keer dat we met Overmars aan tafel zitten, zullen we een tegenbod doen. Als Ajax een inspanning doet om André te houden, dan lukt dat. Maar als dit slechte gevoel blijft, dan niet.”

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.