Onana tipt Varela als zijn opvolger

Als het aan André Onana ligt, dan zou Bruno Varela hem prima kunnen opvolgen mocht Onana vertrekken bij Ajax. “Toen Bruno bij Ajax kwam, had ik niet verwacht dat hij zo goed zou zijn. Iedere dag maakt hij weer indruk op mij en ook als persoon is hij geweldig”, zegt hij op de clubsite van Ajax. “Als Bruno zo hard blijft werken zoals hij nu doet, heeft hij een grote toekomst voor zich. Hij heeft nu al veel ervaring. Als hij de kans krijgt om 1e keeper van Ajax te worden, kan hij dat zeker aan.”

Varela is twee jaar ouder dan Onana en de Kameroener zegt ook veel van de tweede doelman te leren. “Wat grappig is: ik ben de keeper die speelt, maar ik leer vooral van hem. Normaal gesproken is het de keeper op de bank die leert van de keeper die in de basis staat. Maar bij ons is het juist andersom. Ik ben heel, heel erg blij dat hij er is. Hij is voor mij belangrijk, hij geeft mij veel vertrouwen en adviseert mij veel.”

Onana leert niet alleen op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak veel van de Portugees. “Bruno is bijna altijd blij, je ziet hem nooit boos of chagrijnig. Waarom zou je huilen als je kan lachen? Je hebt een familie, je gezondheid is goed, waarom zou je niet blij zijn?  Bruno is iemand die zo in het leven staat, hij probeert van ieder moment te genieten en hij wil altijd plezier hebben. Door Bruno ga ik ook steeds meer zo in het leven staan.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.