Onana: ‘Van der Sar zei dat ik geduld moest hebben’

Geschreven door Thomas Aalderink – Uitgave: 15 februari 2017 14:18 – Bron: Telegraaf

1477581132
Het vertrek van Jasper Cillessen afgelopen zomer zorgde voor een ingewikkelde keeperssituatie in Amsterdam. Met Andre Onana en Diederik Boer beschikte Ajax over een groot talent en een ervaren tweede keeper, maar geen van beide werd goed genoeg bevonden als eerste keuze. De komst van Tim Krul leek daarom essentieel, tot grote teleurstelling van Onana. “Het was beter dat ik zou vertrekken.”

De Kameroener had, toen hij binnenkwam bij Ajax, geen enkel moeite met zijn plek in het elftal. “Na mijn komst uit Barcelona besefte ik dat ik niet direct in het eerste zou staan, dus ik had geen moeite met mijn rol achter Jasper Cillessen en Diederik Boer.” Onana was zich er van bewust dat hij zijn plek in het eerste moest verdienen. Toch viel het hem zwaar toen hij te horen kreeg dat hij ook dit seizoen geen eerste keuze zou zijn. “Toen Peter Bosz kwam en de situatie niet veranderde, wilde ik niet meer wachten. Het was beter dat ik zou vertrekken.”

Gelukkig voor de Amsterdammers wist Edwin van der Sar het talent er van te overtuigen dat een vertrek niet verstandig zou zijn. “Edwin zei dat ik pas twintig ben, nog een kind was en dat ik geduld moest hebben. Twintig is niks voor een keeper. Nu speel ik en denk ik dat het goed is om me nog een aantal jaren bij Ajax te ontwikkelen,” aldus Onana tegenover De Telegraaf.

Onana is zeer tevreden met zijn plek onder de lat en wil zich graag verder ontwikkelen bij Ajax. Tot groot genoegen van de Kameroener denkt de club hier hetzelfde over. De technische staf is tevreden over zijn prestaties en wil graag verder met de nog jonge doelman. “In januari heeft Marc Overmars bij mijn manager aangegeven dat Ajax met me door wil.” Het huidige contract van Onana loopt nog tot de zomer van 2018. Het lijkt er dus op dat beide partijen binnenkort om tafel zullen gaan om te onderhandelen over een nieuw contract.
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.