Andre Onana keeper

Onana wil vertrekken bij Ajax

André Onana wil komende zomer op zoek naar een nieuwe club. “Ik kan blijven en proberen om volgend seizoen toch kampioen te worden, maar als er iets beters komt ben ik weg denk ik. Voor mij is het nu ook belangrijk om naar mijn eigen carrière te kijken. Ik ben klaar voor mijn volgende stap met een nieuwe uitdaging”, zo zegt hij stellig in gesprek met Goal.com.

Hij doet de uitspraak daags na de pijnlijke 3-0 nederlaag tegen PSV. “Als ik moet gaan dan vertrek ik zeker weten. Ik wil weg, want je gaat je echt shit voelen als je zulke wedstrijden zo verliest.” Onana wil graag schitteren in de Champions League, en Ajax moet veel voorrondes overleven om dat te behalen. “We zijn jonge spelers en willen allemaal stralen in Europese competities. We hadden vorig seizoen in Europa een heel mooi team en dat is nu helemaal weg. Om dat opnieuw op te bouwen is niet makkelijk.”

De Kameroener neemt het enigszins op voor Erik ten Hag en is kritisch op de Ajax-leiding. “Dat dit gebeurt is niet alleen de schuld van de trainer, want ik weet dat de media negativiteit over hem zullen gaan verspreiden. Marc Overmars en Edwin van der Sar, zij zijn er allemaal net zo goed verantwoordelijk voor dat we zo shit spelen. Het is de fout van iedereen binnen Ajax, niet alleen die van Ten Hag.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.