Andre Onana keeper

Onana ziet nieuwe kans: “Europa League heeft ook grote clubs”

André Onana is niet blij na 0-1 nederlaag tegen Atalanta en de uitschakeling in de Champions League, maar de Ajax-keeper denkt dat het toch nog een mooi Europees seizoen kan worden. De Ajacied denk dat zijn club hoge ogen kan gooien in de Europa League.

“Natuurlijk kunnen we ver komen in de Europa League”, zegt Onana in gesprek met Nu.nl. In 2017 wist Ajax nog de finale te halen in dat toernooi. “Of we dat kunnen herhalen? Ja, waarom niet? Met de spelers die we hebben is heel veel mogelijk. Het is aan ons om dat nu te laten zien.”

Het zal geen makkie worden want ook clubs als AS Roma, Arsenal, AC Milan, Tottenham Hotspur en Manchester United behoren tot het deelnemersveld. “We hadden liever Champions League gespeeld, daar hebben we alles voor gedaan. Maar de Europa League heeft ook grote clubs en spelers. Ik zie het als een nieuwe kans.”

De 24-jarige international van Kameroen vindt wel dat Ajax de kansen zal moeten omzetten in meer doelpunten. Dat was volgens de goalie het grootste euvel van zijn team. “In die wedstrijden hebben we steeds voldoende kansen gekregen, maar zeker op dit niveau moeten er daar wel een paar van in. Daardoor is het dit jaar weer niet gelukt om door te gaan, maar het was wel een goede ervaring.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.