Hakim Ziyech

Onthutsend zwak Ajax begint het seizoen met puntverlies tegen Heracles

Net als vorig jaar is Ajax er niet in geslaagd om in de eerste wedstrijd van het seizoen te winnen van Heracles Almelo. In eigen huis wist de thuisploeg niet te overtuigen en mocht uiteindelijk nog van geluk spreken dat het niet als verliezer van het veld stapte. Matthijs de Ligt maakte in de slotfase met een harde kopbal de schitterende openingstreffer van Peterson ongedaan.

Ajax begon opvallend matig aan het duel. De ploeg van Ten Hag probeerde vroeg druk te zetten, maar was vooral in balbezit slordig. Heracles kreeg hierdoor de kans om aan aanvallen te denken en dat leverde ook kansen op. De grootste was er voor Rossmann. De aanwinst kon bij de tweede paal vrij inkoppen, maar zijn poging eindigde in het zijnet.

Pas na bijna twintig minuten spelen werd Ajax voor het eerst gevaarlijk. Tadic speelde de bal strak in de voeten van Sierhuis, die kon wegdraaien en Ziyech de kans gaf om uit te halen. De middenvelder krulde de bal vervolgens op de bovenkant van de lat. Enkele minuten later kon Ziyech opnieuw uithalen vanuit kansrijke positie, maar Blaswich zag tot zijn blijdschap de bal naast gaan.

Verder wist Ajax weinig te creëren in de Johan Cruijff Arena. Het tempo lag veel te laag om Heracles een lastige avond te bezorgen. Dat de thuisploeg vlak voor rust nog bijna op voorsprong kwam, was te danken aan Ziyech. Met een fantastische steekpass bracht hij Donny van de Beek in scoringspositie, maar hij kreeg de bal niet voorbij Blaswich.

Hoewel Ajax de tweede helft beter uit startblokken kwam, besloot Ten Hag toch om vroeg in te grijpen. Frenkie de Jong en Klaas Jan Huntelaar mochten het gaan proberen in plaats van Wöber en Sierhuis. Dit was het startschot voor Ajax om op jacht te gaan naar de bevrijdende eerste goal. De Amsterdammers voerden de druk op en kregen vooral via Ziyech een aantal mogelijkheden.

Lang duurde die opleving niet. Ajax verviel al snel weer in een veel te laag tempo. Tot overmaat van ramp werden de Amsterdammers vijf minuten voor tijd nog harder gestraft voor het slechte optreden. Peterson mocht vrij uithalen en deed dat voortreffelijk. De flankspeler ramde de bal via de lat achter Onana.

Ajax moest daardoor, nog meer dan voorheen, op zoek naar een doelpunt en vond deze ook. Uit een strakke corner kopte Matthijs de Ligt uitstekend raak. Ondanks een stormloop richting de goal van Blaswich bleef een tweede treffer uit. Ajax begint het seizoen daardoor met een enorme tegenvaller.

Bron:
FOX

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink