Onze verwachtingen voor het Ajax-seizoen van 2022/23

Ajax gaat een nieuwe periode beginnen met hoofdtrainer Alfred Schreuder. Hier zijn onze verwachtingen voor het aankomende seizoen van 2022/23. Ajax is het afgelopen seizoen weer landskampioen geworden, dit is de derde keer achter elkaar. Ze werden kampioen in het seizoen 2018/19, 2020/21 en 2021/22. Tijdens de Eredivisie 2019/2020 was er geen kampioen, omdat de wedstrijden werden afgeblazen. Maar veel Ajacieden zijn het ermee eens dat ze ook dat jaar kampioen zouden worden. Ajax stond op de eerste plek met een 14 punten voorsprong. Daarnaast hoefde er nog maar 9 wedstrijden gespeeld te worden. Er was een kleine kans dat een ander team kampioen werd. Zowel de spelers en fans zaten er echt van te balen. In zo’n situatie kun je het beste naar https://bettingoffersfinder.nl/betting-sites/ gaan, waar je de beste bonussen kunt vinden voor online casino’s. Hiermee kun je ook een kampioen worden.

Maar wat zijn de verwachtingen voor het aankomende seizoen? Erik ten Hag is namelijk vertrokken en hij stond achter het stuur bij Ajax sinds 2017. Hij heeft verschillende bekers weten te winnen en is tot de halve finale gekomen van de Champions League in 2019. Daarnaast is hij 3 keer (eigenlijk 4) landskampioen geworden. Ajax heeft veel bereikt met Erik ten Hag als coach. Het is daarom afwachten wat het volgende seizoen gaat brengen.

In het vervolg van dit artikel kun je meer lezen over onze verwachtingen voor het Ajax-seizoen van 2022/23. We zullen een kijkje nemen naar de nieuwe coach Alfred Schreuder en wat hij te bieden heeft aan Ajax. Verder zullen we kijken naar het Ajaxteam voor het aankomende seizoen en wat er gaat veranderen.

Alfred Schreuder

De nieuwe coach van Ajax is Alfred Schreuder, een Nederlander die nog relatief weinig ervaring heeft gehad als hoofdtrainer. Als speler was hij een middenvelder en heeft hij voornamelijk gespeeld bij RKC Waalwijk en NAC Breda. Hij begon zijn carrière als trainer in 2009, als assistent bij Vitesse. Vervolgens was hij assistent bij FC Twente, Barcelona en een tijdje bij Ajax onder Erik ten Hag in 2019-2020.

Schreuder werd aangenomen als hoofdtrainer van Club Brugge op 4 januari 2022. Hoewel hij daar voor een paar maanden was, was hij heel succesvol. In totaal heeft hij 19 competitiewedstrijden gecoacht, 14 daarvan heeft hij weten te winnen en 4 waren gelijkgespeeld. Verder heeft hij één keer verloren tegen Gent. Uiteindelijk wist Schreuder het landskampioenschap te bemachtigen.

Het was een erg indrukwekkende prestatie van Club Brugge, zeker omdat ze achterstonden in de competitie voordat Alfred Schreuder kwam. Tony Sloterman, eigenaar van Betting Offers Finder, is van mening dat Schreuder verantwoordelijk is voor het kampioenschap.

Het team

Ajax heeft op het moment nog geen grote aankopen gedaan. Maar er zijn wel al een aantal belangrijke spelers vertrokken, namelijk Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui. Beide spelers zijn vertrokken naar Bayer Munich. Daarnaast is er nieuws dat Manchester United is geïnteresseerd in Antony, de Braziliaanse spelmaker.

Daarbij heeft Ajax wel interesse getoond voor een aantal jonge spelers, om het team te versterken. Ze zijn bereid om Ki-Jana Hoever, van Wolverhampton Wanderers, over te nemen op huurbasis of volledig te kopen. De jonge rechtsachter zou zeker de positie van de Mazraoui kunnen overnemen. Verder kan Ajax nog steeds rekenen op Steven Berghuis en Mohamed Daramy die ze vorig jaar hebben gekocht. Er is alleen nog een vervanger nodig voor Ryan Gravenberch die de afgelopen jaren een belangrijke rol heeft gespeeld binnen het team.

 

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.