Vaclav Cerny

Ook Cerny maakt rentree bij Jong Ajax

Behalve Kasper Dolberg zal ook Vaclav Cerny vandaag zijn rentree maken bij (Jong) Ajax. De buitenspeler stond liefst elf maanden buitenspel vanwege een gescheurde kruisband. Cerny zal vanavond (20.00) aan de aftrap staan tegen Helmond Sport.

Ajax-trainer Erik ten Hag is blij met de terugkeer van Cerny en Dolberg. “Vaclav heeft heel lang niet gespeeld. Kasper natuurlijk ook heel lang niet. Het is ontzettend goed voor hen, maar ook voor het team, dat ze terug gaan keren en weer een vervolgstap gaan zetten in dat revalidatietraject en dat is eerst minuten maken in Jong Ajax. Je ziet ook, nu ze weer mogen gaan spelen, dat het iets doet met die spelers. Daar kijken ze echt naar uit”, zegt de coach tegen Ajax.nl.

Wanneer de beide aanvallers weer speelminuten gaan maken bij Ajax 1 is nog niet bekend. “Wij doen dat heel zorgvuldig. Het hangt er natuurlijk vanaf hoe zij uit zo’n wedstrijd komen. Dan hebben we uiteraard een plan en gaan we kijken wat de vervolgstappen zijn. We hebben heel veel wedstrijden in een kort tijdsbestek en dan heb je dus iedereen in de kleedkamer keihard nodig”, aldus Ten Hag.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.