Ook Telstar een maatje te groot voor Jong Ajax

Geschreven door Christiaan Stevens – Uitgave: 13 februari 2016 12:14 – Bron: Ajaxinside.nl

Ook Telstar Een Maatje Te Groot Voor Jong

Jong Ajax zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Nadat er achtereenvolgens vier keer werd gewonnen, is dit alweer de tweede verliespartij op rij voor de ploeg van trainers Uelderink en Stam. Op bezoek bij Telstar in Velsen-IJmuiden werd er met 4-2 aan het kortste eind getrokken. De beloftenploeg maakte geen enkel moment aanspraak op meer en had het geluk dat Telstar niet doordrukte tot het einde. Doelpunt aan Amsterdamse zijde werd gemaakt door Aschraf El Mahdioui.

Richairo Zivkovic mocht voor het eerst in de basis beginnen en werd in de aanval bijgestaan door Abdelhak Nouri en Elton Acolatse. Vaclav Cerney en Robert Muric begonnen hierdoor op de bank. Al snel bleek dat er weinig eer te behalen viel bij middenmotor Telstar. Binnen een half uur keken de Amsterdammers tegen een 2-0 achterstand. Een schitterende goal van buiten de zestien van Tissoudali was het absolute hoogtepunt van de eerste helft.

In de tweede helft veranderde er niks aan het spelbeeld en bleven de Ajacieden constant achter de feiten aanlopen. Binnen tien minuten kregen ze dan ook de deksel op de neus toen Keurntjes de 3-0 mocht binnenschieten. Ook met Cerny en Muric binnen de lijnen wilde het niet vlotten. Dankzij een eigen doelpunt vond Ajax toch weer de aansluiting en toen El Mahdioui na een prima aanval de 3-2 op het bord zette, leek er een stunt in de maak. Amper een minuut later maakte uitblinker Tissoudali aan alle onzekerheid een einde door het leer achter doelman Andre Onana te tikken.

Door de nederlaag is Ajax afgezakt naar de tiende plaats in de Jupiler League. In de strijd om de derde periode moet er ook even pas op de plaats worden gemaakt. De achterstand op koploper NAC Breda bedraagt vier punten, al hebben de Brabanders wel een duel meer gespeeld.

Opstelling Jong Ajax: Onana, Van Bruggen, Warmerdam, Owusu, El Mahdioui, Clement (Bakker, 65′), De Jong, Acolaste (Muric, 65′), Zivkovic, Nouri (Cerny, 46′)  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.