Edwin van der Sar

Ook Van der Sar ziet dat Ajax dingen mist: “Houden selectie tegen het licht”

Behalve directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft ook algemeen directeur Edwin van der Sar een mening over het zeer teleurstellende seizoen 2017/18 en hoe het beter zou kunnen. Volgens de voormalige topkeeper mist de huidige selectie van Ajax bepaalde kwaliteiten en specialiteiten.

“Eigenlijk wil je dat het seizoen snel is afgelopen om aan een nieuw voetbaljaar te kunnen beginnen”, schrijft Van der Sar in zijn column voor De Telegraaf. Volgens de directeur zijn ze al druk bezig met het volgende seizoen. “Wij houden de selectie tegen het licht. Daar zijn we al vroeg mee begonnen, met als resultaat dat Perr Schuurs en Hassane Bandé reeds werden vastgelegd.”

Eigen talent blijft uiteraard een belangrijke bron van nieuwe spelers. “Soms verrassen talenten je in je eigen opleiding en kan een positie sneller worden ingevuld met eigen jeugd. Op een andere positie valt soms een speler tegen, dan moeten we dat van buitenaf aanvullen”, aldus de voormalig international. Ajax richt zich op spelers die buiten Europa spelen. “Daar vind je af en toe andere types, spelers met net iets meer passie of doorzettingsvermogen. We moeten er voor zorgen dat we verschillende kenmerken in de selectie hebben, anders is het niet in balans”, aldus Van der Sar.

Van der Sar verwacht, net als Overmars, geen exodus van Ajacieden naar andere clubs. “Door reeds gedane aankopen in combinatie met de eerdere contractverlengingen van Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, André Onana en Noussair Mazraoui hebben we de contouren voor het Ajax van volgend jaar geschetst. Daar moeten de andere bouwstenen nu bij. In dat opzicht is het ook fijn dat David Neres weer de vorm pakt, die nodig is om het verschil te kunnen maken”, hoopt de bestuurder.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.