De aangeslagen Hakim Ziyech was na de verloren wedstrijd tegen Rosenborg duidelijk over het aankoopbeleid van Ajax. De Amsterdamse club loopt weer achter de feiten aan en dat zint de Marokkaanse middenvelder niet.

Net als trainer Keizer en aanvoerder Veltman vindt Ziyech dat Ajax de selectie al grotendeels op orde had moeten hebben. “Het is jammer dat het weer zo is, net als vorig jaar”, zegt Ziyech voor de camera van Ziggo Sport. Ironisch is dat de Ajacied vorig seizoen ook op het laatste moment werd binnengehaald door Overmars.
 
De club heeft dus niets geleerd van vorig seizoen. “Andere jongens hebben er al iets van gezegd en nu doe ik het. Het is jammer dat ze niet van de fouten van vorig jaar hebben geleerd. Dat is hard, maar wel de realiteit”, vindt Ziyech.
 
De 24-jarige creatieveling vindt dat elke linie versterkt moet worden. “In de verdediging, maar ook wel op het middenveld en voorin. Het is frustrerend, want we willen zo vroeg mogelijk beginnen met een complete selectie. We wachten nu op versterking en de nieuwe jongens moeten dan ook nog ingespeeld raken.”

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)