Op wie kan Alfred Schreuder bouwen komend seizoen?

Het voetbalseizoen zit er bijna op. Deze weken worden er nog enkele interlands gespeeld en dan mogen alle spelers (en trainers) op een welverdiende vakantie. Niet lang daarna start echter alweer de voorbereiding op het nieuwe seizoen, al mogen de internationals bij de meeste clubs wel wat later aansluiten.

Bij Ajax staat er op 22 juni, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen start, een nieuwe trainer voor de groep. Aflred Schreuder werd aangesteld als nieuwe trainer en er staan hem enkele mooie uitdagingen te wachten komend seizoen. Sowieso zal Schreuder de zware taak wachten om de succesvolle Erik ten Hag op te volgen bij Ajax. Lukt het Scheurder net als zijn voorganger om de titel binnen te slepen, of moeten we op Betcity inzetten op een ander team als kampioen van de Eredivisie?

Wie vertrekt er deze zomer?

Alfred Schreuder zal het komende seizoen een iets andere groep voor zijn neus krijgen dan voorganger Erik ten Hag. Er zullen namelijk zeker enkele vaste waardes vertrekken deze zomer.

Zeker is dat Noussair Mazraoui vertrekt. Zijn contract liep deze zomer af en hij vertrekt dus transfervrij. Mazraoui tekende begin deze maand een langdurig contract bij de Duitse topclub Bayern München. Hij speelde sinds zijn jonge jeugd bij Ajax en verlaat de club na meer dan 12 jaar voor de Duitse club.

Ook Ryan Gravenberch lijkt op weg naar München. De net 20-jarige middenvelder heeft nog een contract van één jaar, maar wilde deze niet verlengen. Daarom wil Ajax de voetballer graag deze zomer verkopen. Naar verluidt zal hij tussen de 20 en 25 miljoen euro opleveren voor de Amsterdammers en zal hij dus net als Mazraoui naar Bayern verkassen. Spelen bij de club uit Duitsland is bijna een garantie op succes. Een gokje in het online casino op een kampioenschap van Der Rekordmeister is de laatste tien jaar een succesvolle geweest.

Behalve de twee bovengenoemde spelers staan er nog wel wat andere namen op het lijstje van potentiële vertrekkers. Zo wil Erik ten Hag maar wat graag verdediger Jurriën Timber meenemen naar Manchester United. De vraagprijs zal echter zeker niet mals zijn, dus het is maar de vraag of United aan die transfersom wil voldoen. Ajax zal Timber graag binnenboord houden en is met hem in gesprek over een contractverlenging voor meerdere seizoenen. In dat geval kan hij ook volgend jaar nog flink wat opleveren. Met het oog op het WK is het voor Timber in elk geval belangrijk om te blijven spelen.

Ook aanvallers Anthony en Haller staan op de nominatie om een transfer te maken. Beide aanvallers hebben aan interesse geen gebrek, maar beiden hebben ze ook een flink prijskaartje om de nek hangen. Is er een club die de hoge transfersom op kan én wil hoesten, dan kan het zomaar dat een van beide spelers vertrekt. Nico Tagliafico wil al enkele zomers weg en zal dit jaar opnieuw een mooie stap willen maken.

Wie zijn er komend jaar zeker wel bij?

Niks is zeker in het leven, maar het moet gek lopen of Tadic en Blind zijn komend jaar gewoon van de partij. Ook van Davy Klaassen en Steven Berghuis wordt niet verwacht dat ze komend jaar vertrekken. Daarmee heeft Schreuder in elk geval een belangrijk en ervaren kwartet aan spelers. Tel daarbij ook Maarten Stekelenburg en/of Remko Pasveer, en de ervaring is wel compleet.

De jongelingen Kenneth Taylor en Devyne Rensch zullen hun verantwoordelijkheid ook moeten pakken, evenals latino’s Martinez en Alvarez. Voor Daramy en Kudus geldt dat het hun laatste kans is om te laten zien dat ze een plek in het elftal verdienen. Bij Ajax hoopt men ook vurig dat Mohamed Ihattaren zich deze zomer laat zien en hij fit aansluit bij de selectie.

Naast de bovengenoemde namen zal er ook nog wel wat bij moeten komen. Steven Bergwijn, Owen Wijndal en Brian Brobbey worden genoemd als meest voor de hand liggende versterkingen. De vraag is echter of deze spelers haalbaar zijn, gezien hun hoge transfersommen en salariseisen.

Met de spelers die hierboven genoemd zijn zal de basis al aardig staan. Daarbij komt er natuurlijk nog wat jeugd over en wellicht nog enkele versterkingen.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.