Oppermachtig Ajax heeft geen kind aan Feyenoord in eenzijdige Klassieker

Zelden heeft Ajax de Klassieker tegen Feyenoord zo gemakkelijk gewonnen. In een sfeervolle Johan Cruijff Arena hadden de bezoekers uit Rotterdam niets in te brengen. Ajax kon doen en laten wat het wilde en kon dankzij treffers van Ziyech, Tagliafico, Neres en Van de Beek al bij de rust van een 4-0 voorsprong genieten. Na de thee leek Ajax het wel goed te vinden en bleef een monsterscore uit.

Ten Hag begon de Klassieker met de welbekende aanvallende variant. Er was dus geen basisplaats voor Álvarez omdat Neres vanaf de eerste minuut mocht meedoen. Die aanvallende intenties betaalden zich als snel uit, want nog voordat alle rook uit de Johan Cruijff Arena verdwenen was, stond het al 2-0. In de derde minuut was Karsdorp zijn directe tegenstander Promes helemaal kwijt. Met de hulp van Tadic kwam de bal bij Ziyech die vervolgens via de handen van vermeer het net vond.

Vijf minuten later zag Vermeer de bal opnieuw via hem in het doel belanden. Ditmaal was het Tagliafico die na een briljante bal van Neres kon afmaken. Na een kwartier spelen was de inzet van Vermeer wel voldoende om een doelpunt te voorkomen. Promes kreeg de bal niet voorbij de doelman nadat Tadic hem met een loepzuivere steekbal oog in oog met de doelman had gezet.

Pas na een half uur spelen wist Feyenoord het eerste gevaar te stichten. De Amsterdammers kregen de bal niet weg, maar met het nodige kunst en vliegwerk bleef de schade beperkt tot een corner. Niet veel later verdween de bal wel achter Onana, maar ging de treffer van Toornstra niet door omdat Narsingh daarvoor al buitenspel stond.

Zo wist Feyenoord wat meer van zich af te bijten, maar het gevoel dat er misschien toch iets te halen viel, bleek van korte duur. Opnieuw sloeg Ajax in korte tijd twee keer toe. Eerst was het Neres die de bal vanuit een lastige hoek over Vermeer stiftte, en vier minuten later was het Van de Beek die een als schot bedoelde voorzet van Dest wist binnen te koppen.

Ook na de rust had Feyenoord amper wat in te brengen in deze Klassieker. Ajax mocht doen en laten wat het wilde en het was wachten op de volgende treffer. Dat het publiek een vijfde goal niet kreeg, had de thuisploeg vooral aan zichzelf te wijten. Beiden ploegen leken het zo wel goed te vinden en Ajax was te slordig om het publiek nog echt te vermaken.

Omdat ook Feyenoord een paar gevaarlijke uitbraken onbenut liet, werd de ruststand tevens de eindstand. Zo wint Ajax de klassieker in eigen huis eenvoudig en profiteert daarmee maximaal van het puntverlies van PSV. De Eindhovenaren gingen in eigen huis met 0-4 onderuit en staan nu zes punten achter op koploper Ajax.

Bron:
FOX Sports

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Thomas Aalderink

Thomas Aalderink