‘Opruiming’ begint: verhuur Daramy, Klaiber in belangstelling FC Utrecht

Ajax wil nog meerdere aankopen doen, maar daarvoor dienen er eerst spelers van de loonlijst te verdwijnen. Eén speler is al zeker één seizoen uit Amsterdam vertrokken, een andere Ajacied staat in de belangstelling van meerdere clubs.

Vleugelaanvaller Mohamed Daramy keert terug naar FC Kopenhagen, meldt BT. De Deense club huurt de 20-jarige jeugdinternational voor een seizoen zonder een optie tot koop. Na de komst van Steven Bergwijn zou Daramy nog minder aan spelen toekomen in Amsterdam. Vorig seizoen speelde hij in 21 officiële duels mee, maar hij begon slechts twee keer in de basis. Voormalig technisch directeur Marc Overmars haalde het talent voor twaalf miljoen euro naar de Johan Cruijff Arena.

Een andere miskoop staat ook op de nominatie om Ajax te verlaten, meldt het Algemeen Dagblad. Sean Klaiber mag naar verluidt voor een schappelijke prijs weg uit Amsterdam. Volgens @Hamstelaar heeft de rechtsback ook buitenlandse opties, dus een vertrek naar zijn oude club Utrecht is nog geen zekerheid.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
BT/AD

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.