Marc Overmars

Opsomming AVA Ajax: Druk bezig op transfermarkt, Van Wijk vertrekt

Vandaag was het de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) bij Ajax. Daar werden verschillende zaken bekendgemaakt. Zoals het vertrek van enkele werknemers, hoe het gaat op de transfermarkt, contractnieuws en hoe het staat met de A-selectie van volgend seizoen.

“Ze vier jaar lang bij elkaar houden is onmogelijk, maar ik kijk met vertrouwen uit naar volgend jaar. De scouts zijn druk bezig”, zo wordt directeur spelersbeleid Marc Overmars geciteerd door Voetbal International. Verder maakte Overmars bekend dat Noussair Mazraoui een aanbieding voor een contractverlenging heeft gekregen. De rechtsback heeft nu nog een contract tot 2021.

Op bestuurlijk niveau was er de bevestiging dat Leo van Wijk stopt als voorzitter van de raad van commissarissen. Van Wijk wordt opgevolgd door Leen Meijaard, die sinds april 2016 al lid is van de rvc. Menno Geelen is benoemd tot statutair bestuurder, waardoor hij tekenbevoegdheid heeft verkregen. De laatste twee jaar was hij al commercieel directeur.

Clubarts Don de Winter is bij Ajax vertrokken, bevestigde algemeen directeur Edwin van der Sar. De Winter was in functie toen Abdelhak Nouri op 8 juli 2017 tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk in elkaar zakte wegens hartproblemen. Door de trage reanimatie liep de talentvolle middenvelder hersenschade op. Na nieuwe onderzoeken erkende Van der Sar namens Ajax dat de Amsterdamse club volledig aansprakelijk was.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
Vi.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.