Oranje-debuut Riedewald, EK ver weg

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 06 september 2015 19:56 – Bron: Ajaxinside.nl

1441562207

Het Nederlands Elftal heeft de interlandweek dramatisch afgesloten. Na de midweekse nederlaag tegen IJsland was zondag Turkije te sterk voor Oranje. In Konya werd er met maar liefst 3-0 verloren van de Turken dankzij goals van Özyakup, Turan en Yilmaz. Door de nederlaag staat Oranje nu vierde in de poule. Alleen plek drie geeft nog recht op play-offs voor het EK, IJsland en Tsjechië zijn al zeker van de eerste twee plekken in de groep.

Enig positief punt was het officiële debuut van Ajacied Jairo Riedewald. De 18-jarige verdediger speelde de hele wedstrijd mee linksback en maakte een goede indruk. Verder speelden ook Jasper Cillessen en Davy Klaassen de hele wedstrijd mee, Kenny Tete bleef op de bank. Nederland speelt in oktober nog uit tegen Kazachstan en thuis tegen Tsjechië. Daarbij moet men hopen dat Turkije punten verspeelt. De Turken spelen nog uit bij Tsjechië en thuis tegen IJsland.

Opstelling Oranje:
Cillessen; Van der Wiel, Bruma, De Vrij (46′ Wijnaldum), Riedewald; Klaassen, Blind (74′ De Jong), Sneijder; Narsingh (69′ Promes), Van Persie en Memphis  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.