Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 12 juli 2010 03:53 – Bron: Ajaxinside.nl

Voor alle supporters van het Nederlands Elftal en de spelers zelf was er een droom die bijna in vervulling ging. De finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika werd bereikt en hierin moest Spanje worden verslagen. Na negentig minuten spelen stond het nog altijd 0-0, maar in de laatste minuten van de verlenging wist Spanje toch te scoren. Twee minuten voor het nemen van strafschoppen schoot Andres Iniesta roet in het eten van Oranje door Maarten Stekelenburg te passeren.

De wedstrijd ging lang gelijk op. Spanje probeerde het spel te maken, maar had moeite met het scherpe en felle verdedigen van Nederland. De eerste grote kans was voor Sergio Ramos, maar zijn kopbal werd uitstekend gekeerd door Stekelenburg. De Ajacied keepte een voortreffelijke wedstrijd. Aan de andere kant kreeg Nederland een 200% kans via Arjen Robben. De buitenspeler kwam oog in oog met Iker Casillas, maar zijn inzet ging via de voet van de goalie net naast.

Een verlenging moest eraan te pas komen om de wedstrijd te beslissen. Scheidsrechter Howard Webb, die de hele wedstrijd al met kaarten strooide richting de Nederlandse voetballers, had een grote invloed in de verlenging. De Engelsman stuurde oud-Ajacied John Heitinga met zijn tweede gele kaart naar de kleedkamers. Ondanks dat Oranje met tien man speelde, bleef de ploeg gevaarlijk. Echter was het Spanje dat uiteindelijk met de overwinning aan de haal ging door een goal van Iniesta.

Bij Nederland keepte Maarten Stekelenburg de gehele wedstrijd. De Ajacied maakte alle speelminuten van Oranje dit WK mee. Ook Gregory van der Wiel kwam de gehele 120 minuten tijdens de finale in actie. Demy de Zeeuw moest de wedstrijd volledig vanaf de bank toezien.  

en ik heb een hekel aan nigel de jongs spelwijze, echt een onbezonnen, lompe, amateuristische doodschoppert.

Eerst in de vriendschappelijke wedstrijd ff iemand zijn been breken.. en in de finale breekt hij nog bijna de ribben van een spanjaard met alle mogelijke gevolgen van dien ( rib door long.. rib door hart.. )

Die gozer moeten ze eens een paar jaar schorsen

Reageren op dit bericht