Oranje start met drie Ajacieden tegen Japan

Bondscoach Louis van Gaal gaf woensdag tijdens een persconferentie zijn opstelling voor aanstaande zaterdag tegen Japan al prijs. Volgens geruchten zou Joël Veltman in de basis starten, maar dat is niet het geval. De keuzeheer kiest voor het centrale duo De Vrij – Martins Indi. Veltman zal dus beginnen op de bank van de Cristal Arena in Genk, waar het oefenduel gespeeld zal worden. Verrassend genoeg zal Siem de Jong wel in de basis starten, net als Jasper Cillessen en Daley Blind.

Aanvankelijk was de aanvoerder van Ajax niet eens opgeroepen, maar door blessures bij Dirk Kuijt en Robin van Persie mocht De Jong zich toch melden in Noordwijk. Nu wordt de middenvelder annex aanvaller beloont met een basisplaats, aangezien er geen andere spitsen aanwezig zijn in de selectie. “Dit is een noodscenario, maar wel een verantwoord noodscenario”, aldus Van Gaal over het opstellen van De Jong. Klaas-Jan Huntelaar en Ricky van Wolfswinkel, andere opties voor de spitspositie, zijn allebei geblesseerd.

Opstelling Oranje tegen Japan:
Cillessen; Janmaat, De Vrij, Martins Indi, Blind; Nigel de Jong, Strootman (c), Van der Vaart; Robben, De Jong, Lens.
 

middenveld is precies hoe ik het wil zien Biggrin
aanval ook, maar dan met van Persie (als ie fit is natuurlijk..)
verdediging wil ik vd wiel (voor rb) en bv van Dijk of iemand anders voor de rcv zien, de Vrij vind ik werkelijk gewoon niks en mag van mij vervangen worden door Veltman, zeker in deze oefenwedstrijden..
keeper tsja, indien fit heeft Steek nog steeds mijn voorkeur, maar Cilissen doet het helemaal niet slecht Smile

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.