Oranje vergeet te winnen tegen Zweden

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 07 september 2016 10:19 – Bron: Ajaxinside.nl

1441562207

Het Nederlands Elftal is er niet in geslaagd om haar eerste WK-kwalificatieduel voor het WK 2018 in Rusland te winnen. In en tegen Zweden werd er met 1-1 gelijk gespeeld. De Scandinaviërs namen vlak voor rust de leiding dankzij een wonderschone stiftgoal van Marcus Berg. In de 67e minuut schoot oud-Ajacied Wesley Sneijder zijn ploeg langszij. In de slotfase werd een kopgoal van Bas Dost nog onterecht afgekeurd, waardoor Oranje met één punt aan de reeks is begonnen.

Nederland, waar enkel Davy Klaassen als Ajacied meespeelde, was vanaf het begin de bovenliggende partij. Dat blijkt achteraf ook uit het aantal doelpogingen: 7 voor Zweden en 24 voor Nederland. Klaassen kreeg drie hele grote kansen om te scoren, maar hij vond constant de keeper op zijn weg. Vlak voor rust verloor Kevin Strootman knullig de bal, waarna Berg met een bekeken stiftbal de 1-0 maakte.

In de tweede helft bleef het spelbeeld gelijk. De ploeg van Danny Blind had de bal en Zweden loerde op de counter. Oranje gaf echter weinig weg en bleef zelf kansen creëren via onder meer Sneijder en Vincent Janssen. De spits schoot meermaals hard van afstand, maar kon de keeper niet verschalken. Sneijder lukte dat wel door ruim twintig minuten voor tijd de 1-1 te maken. Nederland bleef aanzetten voor de overwinning en het was Dost die de 1-2 maakte. De goal werd onterecht afgekeurd wegens vermeend duwen.

Opstelling Nederland:
Zoet; Janmaat, Bruma, Van Dijk, Blind; Strootman, Wijnaldum (66′ Dost), Klaassen; Promes (78′ Berghuis), Janssen en Sneijder;  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.