Oranje verrast Engeland op Wembley

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 29 maart 2016 23:07 – Bron: Ajaxinside.nl

1459285631

Het Nederlands Elftal heeft dinsdagavond een verrassende overwinning geboekt op Engeland. De ploeg van Danny Blind, waarbij Joël Veltman en Riechedly Bazoer in de basis stonden, was met 1-2 te sterk op Wembley. Engeland kwam nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Jamie Vardy, maar in de tweede helft schoot Vincent Janssen vanaf elf meter de gelijkmaker binnen. Ruim tien minuten voor tijd bepaalde Luciano Narsingh de eindstand op 1-2.

Oranje begon weer in een 4-3-3 formatie, maar liet zich vooral inzakken en loerde op de counter. In de veertiende minuut klonk er een daverend applaus ter ere van Johan Cruijff. De wedstrijd ging intussen gewoon verder. Engeland had het meeste balbezit, maar wist daar weinig raad mee. Vlak voor rust sloeg de thuisploeg echter toch toe. Een mooi uitgespeelde aanval werd uiteindelijk afgerond door Vardy. Daarmee gingen de Engelsen met een 1-0 voorsprong de rust in.

Nederland ging echter voortvarend van start in de tweede helft. Janssen kreeg al snel een grote kans alleen voor de keeper, maar Frasier Forster redde knap. Niet veel later kreeg Oranje een strafschop en Janssen eiste de bal op. Hij schoot onberispelijk de gelijkmaker tegen de touwen. Engeland zette vervolgens aan voor de overwinning, waarbij Jeroen Zoet een aantal keer reddend moest optreden. Aan de andere kant brak Janssen in de 78e minuut door op links, gaf goed voor op Narsingh die de winnende treffer maakte.

Opstelling Oranje:
Zoet; Veltman, Bruma, Blind, Willems (82′ Van Aanholt); Bazoer (80′ Van Ginkel), Wijnaldum, Afellay; Promes (37′ Narsingh), Janssen (92′ Clasie) en Memphis  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.