Ajax Thuisshirt 2017-18

Orejuela: “Ik wil hetzelfde bereiken als Davinson en het liefst even snel”

Ajax kent nog geen gelukkige transferperiode. Behalve de transfervrije Klaas-Jan Huntelaar en twee keepers heeft de Amsterdamse club nog niets gehaald. De transfers van Richarlison en Mateo Barac mislukten om uiteenlopende redenen. De overgang van de Colombiaanse rechtsback Luis Manuel Orejuela lijkt wel rond te komen.

De 21-jarige verdediger stond gisteren al tussen de spelersselectie op Ajax.nl en ook Deportivo Cali heeft de transfer bevestigd. Alleen een medische keuring zou nog roet in het eten kunnen gooien. “Mijn droom komt uit. Ik mag bij een van mijn favoriete clubs in Europa spelen, want Ajax is in Colombia erg populair”, zegt Orejuela tegen De Telegraaf.

De jeugdinternational heeft al veel informatie ingewonnen bij de Ajacieden en landgenoten Davinson Sánchez en Mateo Cassierra. “Door hun enthousiasme wist ik al zeker dat ik naar Nederland wilde. Ik kan niet wachten tot ik ze kan zien en met ze kan samenspelen.” Met de door veel kapitaalkrachtige clubs gewilde Sánchez heeft Orejuela al vaak samengespeeld in de Colombiaanse jeugdelftallen: “We kennen elkaar goed en hebben een klik in het veld. Ik wil hetzelfde bereiken als Davinson en het liefst even snel. Daar ga ik in elk geval mijn uiterste best voor doen.”

Ajax-trainer Marcel Keizer hoopt na de komst van Orejuela nog altijd op een versterking voor de verdediging en het middenveld. Directeur spelersbeleid Marc Overmars heeft daarvoor nog precies drie weken de tijd.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.