Amsterdam ArenA

Orejuela: “Ik weet dat als ik hard blijf werken, ik meer minuten zal gaan maken”

Luis Orejuela maakte afgelopen vrijdag zijn debuut voor Jong Ajax tijdens Jong PSV – Jong Ajax (0-3). De rechtsback kijkt terug en vooral vooruit. De Ajacied realiseert dat hij nog even geduld moet hebben.

“Ik ben heel erg blij. Ik weet dat als ik hard blijf werken, ik meer minuten zal gaan maken. Ik moet me nog aanpassen aan het team, dus er zijn nog genoeg dingen die beter moeten”, zegt Olejuela tegen Ajax TV.

De taal kan nog een barrière zijn, maar de Colombiaan vindt dat wel meevallen. “Ik gebruikte vooral gebaren en ze begrepen me. En er zijn ook een paar spelers die Spaans spreken, dus op die manier konden we elkaar prima aansturen. Het voetballen is bekend dus er waren geen problemen”, aldus Orejuela. “Mateo Cassierra ken ik natuurlijk al van Deportivo Cali. We waren daar al collega’s en vrienden. Met hem heb ik veel gesproken. Maar ook met David Neres en met Zian Flemming, die allebei Spaans kunnen spreken. Met hen heb ik opgetrokken en ze vertelden me hoe het er aan toe gaat en zo leer ik over het team. Het is fijn dat we zo met elkaar omgaan.”

Met de trainer van Jong Ajax kan de 22-jarige Ajacied prima overweg. “De trainer, Michael Reiziger, spreekt ook Spaans dus met hem kon ik ook goed communiceren. Hij zei vooral dat ik moest doen waar ik goed in ben. Ik voelde dat ik zijn vertrouwen had en ik denk dat ik het goed heb gedaan”, aldus de jeugdinternational.

https://www.youtube.com/watch?v=RIdmYoRbPAY

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.