Geschreven door Jeroen Geuijen – Uitgave: 12 november 2010 18:13 – Bron: Almere Vandaag

Ajax en Almere City hebben Rene Osei Kofi per direct ontslagen. De club uit de Jupiler League heeft de huurovereenkomst met Ajax met onmiddellijke ingang ontbonden. Volgens de website Almere Vandaag is de speler niet vanwege zijn voetballende kwaliteiten de wacht aangezegd. “Er heeft zich woensdag iets voorgevallen wat voor ons voldoende aanleiding was om de huurovereenkomst stop te zetten”, aldus de woordvoerder van de club uit Almere.

De officiële woordvoerder van Almere City, Lenno van Dekken, wenst niet op de exacte reden in te gaan om de overeenkomst met Osei te beëindigen. “Osei Kofi is eigendom van Ajax, de woordvoering verloopt dan ook via die club. Bovendien gaat het hier om eens mens en moet je oppassen dat je deze niet blijvend beschadigd.”

Miel Brinkhuis, woordvoerder van Ajax, laat weten dat de Amsterdamse club de verdediger vrijdag op staande voet heeft ontslagen. “Almere City FC nam contact met ons op met de mededeling dat zij de huurovereenkomst wilde opzeggen om bepaalde redenen. Deze redenen hebben wij geverifieerd, waarop wij Osei Kofi direct hebben ontslagen.”

Bronnen rondom de Almeerse club laten weten dat er sprake is geweest van een ruzie in de kleedkamer tussen Osei Kofi en een ploeggenoot. Deze ruzie zou zijn uitgemond in een bedreiging door Osei Kofi. Hij zou hierbij een vuurwapen gebruikt hebben. Of de bedreigde speler aangifte gaat doen, is nog niet bekend  

Reageren op dit bericht