Ouaali aangesteld als hoofd jeugdopleiding

1385635023

Ajax heeft Saïd Ouaali benoemd als hoofd jeugdopleiding van de Amsterdamse club. Hij vervulde deze rol al sinds december als interim. Ouaali treedt met zijn officiële nieuwe functie toe tot het technisch hart, waar ook Marc Overmars, Dennis Bergkamp, Edwin van der Sar en Peter Bosz deel van uitmaken. Hij is sinds 2011 werkzaam bij Ajax als trainer in de jeugdopleiding. Zijn nieuwe contract loopt tot medio 2019.

Edwin van der Sar legt de keuze voor Ouaali uit. “Saïd werkt al bijna vijf jaar naar volle tevredenheid in onze opleiding. Hij staat volledig achter de door Ajax ingeslagen weg en heeft de afgelopen maanden uitstekend werk verricht als interim hoofd jeugdopleiding. Dennis Bergkamp en ik hebben in die periode intensief met hem samengewerkt en wij kwamen tot de conclusie dat Saïd de juiste man is voor deze positie.”

Ouaali krijgt een duidelijk doel mee in zijn nieuwe functie. “Voor ons is het van belang dat naast goed scouten en goed opleiden, de stap naar het eerste elftal makkelijker gaat verlopen. Dat proces kan verder verbeterd worden en daar ligt een belangrijke taak voor Dennis en Saïd. Met zijn aanstelling hebben we nu alle belangrijke voetbalfuncties ingevuld en kunnen we met vertrouwen het nieuwe seizoen in.”

Hij is zelf ook blij dat hij zijn interim-rol binnen de club nu officieel mag blijven uitvoeren. “Het is geweldig dat ik mijn huidige werkzaamheden bij Ajax vanaf komend seizoen kan blijven voortzetten. Deze aanstelling getuigt van waardering en daar ben ik uiteraard bijzonder trots op. Samen met mijn collega’s hebben wij hard gewerkt om ervoor te zorgen dat het hoge niveau van de opleiding gecontinueerd werd.”

“Voor komend seizoen zijn enkele nieuwe jeugdtrainers aangesteld die de staf zullen versterken. Dat biedt de mogelijkheid voor mij om samen met Dennis Bergkamp meer de nadruk te leggen op de doorstroom van de jeugd naar Jong Ajax en het eerste elftal. Dat betekent dat ik naast mijn rol als hoofd jeugdopleiding ook regelmatig met Marcel Keizer en George Ogararu op zal trekken bij de beloften.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.