Ouasim Bouy: ‘Ik houd van de club Ajax’

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 10 september 2015 09:17 – Bron: Telesport

1441869354

Ouasim Bouy speelt dit seizoen voor PEC Zwolle. De aanvallende middenvelder wordt gehuurd van Juventus, maar speelde daarvoor in de jeugdopleiding van Ajax. Op 19-jarige leeftijd maakte hij al de overstap van Ajax naar de Italiaanse grootmacht, maar kon nooit doorbreken in Turijn. Toch heeft hij geen spijt van zijn transfer. “Vanaf dag één werk je ineens af op Gianluigi Buffon”, legt hij uit in gesprek met De Telegraaf.

Bouy is naar eigen zeggen beter geworden, ondanks dat hij maar één officiële wedstrijd voor het eerste elftal speelde. “De trainer linkte me heel vaak aan Andrea Pirlo. Bij tactische trainingen werkten we in koppels. Dan was ik met hem of met Claudio Marchisio. Die jongens geven je tips en daar moet je dan zelf wat mee doen. Na de training nam je dan bijvoorbeeld nog vrije trappen met Pirlo. Dan denk je dat je zelf een goede trap hebt… Maar dan zie je dat er nog héél veel rek in zit. Ineens sta je dan naast hem op het veld of tegenover Arturo Vidal (nu Bayern München, red.). Of je moet ineens Alessandro Del Piero verdedigen.”

Toen Bouy Ajax verruilde voor Juventus werd daar van buitenaf met gemengde gevoelens naar gekeken, zoals eigenlijk bij ieder talent die op jonge leeftijd naar het buitenland vertrekt. Bouy heeft echter nog altijd warme gevoelens voor Ajax. “Ik ben geboren en getogen in Amsterdam en ben altijd een Ajacied geweest. Ik hou van de club Ajax, dat is iets wat nooit is veranderd en nooit zal veranderen. Voor mij voelde het op dat moment als het juiste om te doen, de keuze om naar Juventus te gaan.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.