Oud-Ajacied Bergdølmo fan van Blind: “Hij weet precies wat er nodig is”

André Bergdølmo, voormalig speler van zowel Ajax als Borussia Dortmund, verwacht een zware avond voor de Nederlandse voetbalkampioen. De Noorse ex-Ajacied denkt dat Ajax het moeilijker zal krijgen dan in de thuiswedstrijd (4-0 winst). De reden is een aparte. Zijn landgenoot Erling Haaland staat buitenspel vanwege een blessure en dat zou nadelig zijn voor Ajax.

Twee weken geleden werd het dus nog 4-0 voor Ajax in de Johan Cruijff Arena. Bergdølmo denkt dat het vandaag moeilijker zal worden voor de Amsterdammers. “Het is een thuisduel voor Dortmund en ze hebben Haaland niet”, zegt de voormalige international (63 caps) in gesprek met Ajax.nl. “Ze zullen anders spelen dan in Amsterdam, omdat ze niet op hem kunnen bouwen.”

“Maar ik heb twee wedstrijden van Dortmund gezien zonder hem en ze waren echt goed”, gaat Bergdølmo verder. “Het zal een moeilijkere wedstrijd worden voor Ajax omdat hij er niet bij is. Er zal een goede invaller staan die zich wil bewijzen.”

Toch dicht Bergdølmo Ajax een goede kans toe. Ajax heeft namelijk ook goede spelers. De beste, volgens de 50-jarige voetbalanalist? “Daley Blind”, antwoordt hij. “Het was zó slim van Ajax om hem terug te halen uit Engeland. Hij is zo ervaren, ziet wat er wordt verlangd tijdens een wedstrijd. Soms staat hij heel hoog op het veld, dan laat hij zich weer zakken. Hij weet precies wat er nodig is.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.