Oud-Ajacieden mogelijk tegenstander in Europa

De voorronde kandidaten zijn grotendeels bekend en dat betekent ook een mogelijk weerzien met oud- Ajacieden. Ajaxinside maakte een overzicht van de roots van de oud spelers. Sommigen zullen met hun club nog aardig aan de bak moeten om een confrontatie met Ajax überhaupt mogelijk te maken. Verschillende voorrondes versperren immers een confrontatie met hun oud broodheer.

Desalniettemin dit overzicht van namen die de schaal in eigen land al omhoog konden houden.

Zo vinden we bij HJK Helsinki Henri Toivomäki terug. De Finse rechtsback schopte het tot Ajax 2 maar werd te licht bevonden voor het echte werk.

Jody Lukoki deelt inmiddels zijn panna´s uit bij Ludogorets Razgrad. De rechtsbuiten scoorde dit seizoen 6 maal en leverde 4 assists in Bulgarije.

Boy Waterman is de vaste pion van Apoel Nicosia, de keeper verloor in de jeugd de concurrentiestrijd van Maarten Stekelenburg maar is op zijn plek in Cyprus.

Viktor Fischer en Nicolas Boilesen verdedigen de clubkleuren van FC Kopenhagen, Fischer had met 9 goals en 7 assists een aanzienlijke contributie aan het kampioenschap.

Daar waar Mitchell Donald bij Rode Ster de deur achter zich dichtsloeg was het Lorenzo Ebecilio die na veel omzwervingen neerstreek in Belgrado. Met slechts 1 doelpunt rechtvaardigde hij zijn transfersom van 6 ton nog niet echt.

Diego Biseswar die naast een Feyenoord ook een Ajax-verleden heeft, hielp PAOK Thessaloniki naar een historisch kampioenschap door 8 keer de trekker over te halen in de Super League.

Joeri De Kamps schoffelt tegenwoordig in de Slovaakse competitie voor Slovan Bratislava; geen goals maar wel drie assists van zijn voeten.

Miralem Sulejmani prolongeerde de titel in Zwitserland, met 7 goals en 12 assists was hij van waarde in Zwitserland.

Geen oud-Ajacieden maar wel een club waar Ajax een samenwerkingsverband mee heeft is Nomme Kalju. De Esten kregen in het verleden verschillende Ajax jeugd-trainers over de vloer en vaardigden zelf jeugdspelers als stagiaire af naar Amsterdam.

Geschreven door forumlid en insider Pushkin.

Forum: Ajax: Seizoen 2018/19 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.