Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 16 mei 2010 20:59 – Bron: Ajaxinside.nl

Het is Wesley Sneijder vandaag gelukt om de Italiaanse landstitel te winnen. Met Internazionale moest er worden gewonnen van Siena en dat deed de ploeg van de oud-Ajacied ook. Diego Milito scoorde de enige treffer van de middag waardoor Inter met twee punten voorsprong op AS Roma kampioen van Italië werd.

Ook in Israël is een oud-Ajacied aan het feesten. Daniël de Ridder pakte met Hapoel Tel Aviv de Israëlische landstitel door te winnen van Beitar Jerusalem. De Ridder werd in januari door Wigan Athletic voor een half jaar verhuurd aan Hapoel. In totaal scoorde de Amsterdammer twee keer in elf gespeelde wedstrijden.

Rafael van der Vaart greep in Spanje net naast de landstitel. Real Madrid moest winnen van Málaga, waar de door Ajax verhuurde Albert Luque inviel, maar ondanks een doelpunt van Van der Vaart bleven de Madrilenen steken op een gelijkspel. FC Barcelona deed wel haar plicht en won met 4-0 van Real Valladolid waarmee het Spaanse kampioenschap werd veroverd. Daarmee pakte dus ook oud-Ajacied Zlatan Ibrahimovic de landstitel.  

Reageren op dit bericht