Oussama Idrissi: ‘Keihard op de deur blijven kloppen’

Oussama Idrissi moet het sinds zijn komst naar Ajax afgelopen januari stellen met invalbeurten. De buitenspeler liet zondag tegen PEC Zwolle in de tweede helft zien waarom Ajax hem graag wilde hebben. “Het was lekker om me te laten zien aan mijn teamgenoten, het publiek en aan mezelf. We doen het hartstikke goed”, zegt hij tegenover ESPN. “Vandaag gingen we met een comfortabele 0-2-stand de rust in. Dan kun je jongens met het oog op aanstaande wedstrijden sparen, terwijl de trainer andere jongens misschien wat meer wil zien. Dan moet je als wisselspeler scherp zijn.”

Idrissi weet dat hij dit seizoen voldoende speelminuten zal krijgen en Erik ten Hag liet al doorschemeren fan van hem te zijn. “De trainer heeft tijdens het seizoen altijd meerdere selectiespelers nodig”, aldus Idrissi. “Je hebt te maken met schorsingen, blessures en jongens die uit vorm zijn. Als je als bankspeler goed traint, dan hoop je minuten te krijgen en daarin te laten zien wat je kunt betekenen. Je moet keihard op de deur blijven kloppen en je weet nooit wanneer je dan een keer aan de aftrap begint.”

De aanvaller speelt momenteel op huurbasis voor Ajax en Ten Hag wil hem er volgend seizoen ook graag bij houden. Idrissi zelf is daar niet mee bezig. “Het is nog te vroeg voor mij om daaraan te denken of er uitspraken over te doen. Er zijn drie partijen die daar invloed op kunnen hebben en daar ben ik de laatste in. Ik kan geen uitspraken doen over wat ik wel of niet wil.”

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.