Over Ajaxinside.nl

Op 6 oktober 2007 opende Ajaxinside.nl haar deuren. De website, gericht op alle supporters van AFC Ajax, had en heeft nog altijd grote ambities. Sinds de opening is de website uitgegroeid tot een professionele fansite met een fris en met name Amsterdams uiterlijk. Dit is alweer het negende design dat Ajaxinside.nl draagt. Net als in vorige jaren werd dit design gelanceerd in het kader van: een nieuw seizoen, een nieuw design!

Eind 2007 begon een relatief kleine redactie aan een nieuwe website. In het eerste seizoen trok onze website gemiddeld zo’n 500 tot 1000 bezoekers per dag, een aantal dat per maand toe nam. Inmiddels is dit gestegen tot meer dan 4000 bezoekers gemiddeld per dag. Sinds begin 2008 was Silvester Hartman, een bekende Ajax-amateurfotograaf, verbonden met Ajaxinside.nl. Zijn fotoverslagen waren de grote trekpleister van vele supporters naar ons digitale huis, maar aan het begin van het seizoen 2010/2011 stopte hij ermee.

Mede-oprichter, en tevens ook brein achter de website, Martijn Ruiter legde, na ruim drie jaar fantastisch werk te hebben afgeleverd, zijn werkzaamheden naast zich neer. Daarmee is het volledige beheer in de handen gekomen van de andere oprichter, Peter van Remmen. Ondanks alles is Ajaxinside.nl zich, dankzij de fantastische inzet van de volledige redactie, blijven ontwikkelen. Zo zijn er onder meer een Facebook– en Twitteraccount opgezet die zich beiden stormachtig ontwikkelen qua likes en volgers en daarop volgde ook het succes van ons Instagram account.

Vanaf mei 2017 sloegen wij onze handen ineen met Ajax Totaal. Hét forum voor Ajacieden! Vanaf dat moment werd ook Ajax Totaal eigenaar Toby Verweij een belangrijk onderdeel van de Ajaxinside.nl redactie.

Sinds de opening interviewden wij vele jeugdspelers. Daley Blind, Darko Bodul, Lorenzo Ebecilio en Fabian Sporkslede zijn de bekendste voorbeelden. Daarnaast werd oud-Ajacied Daniel de Ridder geïnterviewd en deed ook Derk Boerrigter een boekje open over zijn carrière tegenover Ajaxinside.nl. Het speerpunt blijft echter het nieuws over het eerste elftal, dat Ajaxinside.nl iedere dag van het jaar op de voet volgt. Maar ook Jong Ajax wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Voor het laatste Ajax nieuws moet je dus hier zijn!

Het vergaren van eigen nieuws is voor een amateurwebsite een haast onmogelijke taak. Daarom zoeken wij site’s van officiële media af om onze bezoekers zo snel mogelijk te informeren over de club die de redactie met onze bezoekers bindt: AFC Ajax. Wij controleren altijd de bron, zodat er geen broodje-aap-verhalen op onze site zijn te vinden. Als een bericht volgens ons met een korreltje zout genomen moet worden, herken je deze aan de titel, die staat in dat geval tussen twee apostroffen.