Overmars biedt nog niet op ‘interessante Bergwijn’: “Kijken naar huidige situatie”

Hakim Ziyech, Donny van de Beek en David Neres spelen nog altijd voor Ajax. Voor de eerste twee spelers zijn er nog geen aanbiedingen binnengekomen. Voor Neres wel. Mocht één van deze drie spelers vertrekken dan komt de PSV-er Steven Bergwijn in de picture. Het is echter geen uitgemaakte zaak dat de voormalige jeugdspeler van Ajax dan naar Amsterdam vertrekt.

“Bergwijn is een interessante speler voor Ajax”, zegt Marc Overmars in gesprek met Voetbal International. “Maar we moeten ook kijken naar de huidige situatie. Voorin hebben we de zaken goed voor elkaar. We zitten ruim in de spelers en we moeten Erik ten Hag ook niet te veel kopzorgen geven”, zegt de Ajax-directeur met een knipoog over zijn trainer.

Het is duidelijk dus. Eerst verkopen, dan pas kopen. Overmars: “Ik ben voorstander van aanvallend voetbal, maar om nou met zes aanvallers, drie middenvelders en één verdediger te gaan spelen. Dan wordt het toch een beetje lastig. Dat is tegelijkertijd het moeilijke aan die transfermarkt, die zó lang open is. Transfers staan los van elkaar, maar hangen wel nauw met elkaar samen”, zo besluit de beleidsbepaler van Ajax.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.