Marc Overmars

Overmars blij met Sparta: “Strategisch een goede partner, op een goede plek”

Gisteren werd bekend dat Ajax en Sparta gaan samenwerken. Ajax zal de komende drie jaar twee miljoen euro in de jeugdopleiding van Sparta investeren. Directeur spelersbeleid Marc Overmars is blij met de afspraak met de ‘Kasteelclub’.

“We willen de kleinere clubs niet bestelen, maar juist belonen. Door Sparta te ondersteunen kunnen ze in hun gebied kwaliteit blijven leveren”, zegt de Ajax-directeur tegen De Telegraaf. Sparta sprak ook met Feyenoord en PSV, maar de keuze viel dus op de Nederlandse recordkampioen.

En Ajax kiest voor Sparta. Dat is niet toevallig en het gevolg van jarenlange gesprekken met de Rotterdamse club. “De afgelopen tien jaar heeft de opleiding spelers als Depay, Strootman, De Roon, Wijnaldum, Dumfries en Willems voortgebracht. En de clubs hebben sinds jaar en dag een warme band. Het is strategisch een goede partner, op een goede plek”, aldus Overmars.

Sparta zal als eerste bij Ajax aan de bel trekken als een andere club interesse heeft in een toptalent. Aan de andere kant kan Ajax Sparta tippen als er ergens een speler rondloopt die in Rotterdam door zou kunnen groeien.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.