Overmars en Van Wijk leggen situatie Serero uit

Geschreven door Peter van Remmen – Uitgave: 14 november 2016 11:23 – Bron: Ajax Life

1383831735

Thulani Serero maakte in de zomer van 2011 de overstap van Ajax Cape Town naar het grote Ajax. Daarmee is de Zuid-Afrikaan de langstzittende speler in de selectie van de Amsterdammers. Althans, dat had hij geweest als hij deel zou uit mogen maken van de selectie. Serero heeft een contract tot en met het einde van dit seizoen en is door de directie verbannen naar Jong Ajax, waar hij enkel mag meetrainen. Wedstrijden spelen zit er niet in.

Ajax ging eerder op een dergelijke wijze om met bijvoorbeeld Ismaïl Aissati en Nicolai Boilesen. Echter zijn er ook uitzonderingen geweest voor spelers met een aflopend contract getuige Niklas Moisander en nu Lasse Schöne. Marc Overmars geeft tekst en uitleg over de situatie van Serero. “We hebben Thulani voorgesteld dat het beter was om zijn kans te pakken bij een andere club. Dat wilden we tijdig aangeven, zodat hij een nieuwe club kon zoeken”, aldus de directeur voetbalzaken.

“We hebben ervoor gekozen om Serero niet in onze selectie op te nemen. We wilden doorstroming hebben”, vervolgt Overmars over de beweegredenen van de club. Serero had dus de hele zomer om een andere werkgever te vinden en dat is niet gelukt. Of hij heeft er geen gebruik van gemaakt. “We respecteren Thulani, we betalen alles uit, hij doet zijn best en zo is het.” RVC-voorzitter Leo van Wijk voegt daar ook nog wat aan toe. “Hij heeft die kans niet aangegrepen om een nieuwe club te zoeken en op een gegeven moment is het klaar, dan houdt het op.”  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.