Overmars: “Helemaal niet bezig met aankopen, heel tevreden met selectie”

Ajax is zeker van tientallen miljoenen euro’s, omdat Olympique Lyon afgelopen woensdag werd uitgeschakeld door Bayern München in de halve finale van de Champions League. In het nieuwe CL-seizoen zijn de Amsterdammers daardoor nu direct geplaatst. Toch zullen de euro’s niet gaan rollen in het pakhuis van Marc Overmars.

“Het geld gaat niet besteed worden aan transfers. We zijn gaten aan het dichtfietsen, dat moet eerst gebeuren”, zegt directeur voetbalzaken Marc Overmars vrijdag in gesprek met De Telegraaf. “Wij zijn nu helemaal niet bezig met nieuwe spelers en heel tevreden met de huidige selectie.” Ajax haalde de laatste twee seizoenen respectievelijk liefst 90 en 55 miljoen euro binnen qua premies, tv-gelden en recettes.

“Ik ben er blij om dat we ons hebben geplaatst voor de groepsfase. Het is het derde jaar op rij en dat is een mooie prestatie. Iedereen weet dat wij Champions League moeten spelen, daar is onze huishouding op afgestemd. Het is dus geen extra bedrag dat binnenkomt”, aldus de directeur. De ochtendkrant concludeert daarom dat er pas nieuwe spelers zullen worden aangetrokken als er spelers worden verkocht.

Het is de zestiende keer in totaal dat Ajax zich geplaatst heeft voor de Champions League. Olympique Lyon – Bayern München was een belangrijk potje voor de Ajax-fan, maar ook voor Ajax-prof Overmars. “Je eindigt bovenaan in de Eredivisie en je voetbalt een karrevracht aan UEFA-punten bij elkaar voor Nederland. En toch waren we nog niet zeker van de poulefase, die zo belangrijk voor ons is. Er viel wel wat van mijn schouders af toen het eindsignaal klonk”, aldus de opgeluchte Ajacied.

Niet alleen financieel, maar ook wat betreft uitstraling voor de club is deelname aan het miljardenbal zeer belangrijk. “Voor onze spelers is dit erg goed nieuws, zij willen op dat niveau voetballen. De aantrekkingskracht van de Champions League is enorm. Ik herken dat ook in mijn functie, ook ík wil die tune horen.” Uitschakeling in de play-offs, zoals in het zwarte seizoen 2017/18, kan een grote invloed hebben op het hele seizoen. “Het vergt hoe dan ook heel veel van de trainer en zijn spelers. Het heeft ook veel impact op de voorbereiding. Door de winst van Bayern weten we nu in elk geval waar we aan toe zijn.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.