Joel Veltman

Overmars: “Het liefst houden wij Veltman dit jaar”

Joël Veltman kan volgens De Telegraaf vertrekken naar West Ham United. Het contract van de 27-jarige Ajacied wordt niet verlengd. Daardoor kan hij volgend jaar Ajax transfervrij verlaten. Toch staat directeur spelersbeleid Marc Overmars niet te trappelen om de verdediger te laten gaan.

“Er zijn natuurlijk spelers die komend seizoen minuten willen maken”, zegt Overmars in gesprek met Voetbal International. “Dat maakt deze periode ook complex. Maar je moet ook beleid maken en dan kan je niet in de laatste weken zomaar spelers laten gaan. Het liefst houden wij Veltman dit jaar. Dan laten wij hem volgend jaar uit zijn contract lopen, dat kan je als speler ook zien als een gouden handdruk. Hij kan dan transfervrij gaan waar hij heen wil.”

Overmars moet dit echter eerst nog bespreken met de rechtsback: “Misschien is dat voor hem wel heel aantrekkelijk, als hij dit seizoen zichzelf laat zien. Bijvoorbeeld door een goed koppeltje met Daley Blind te vormen, wie weet. We zitten redelijk krap in de verdedigers. Ik ga deze week nog even met Joël zitten dan kijken we wel hoe alles ervoor staat”, aldus de Ajax-directeur.

Forum: Ajax: Seizoen 2019/20 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.