Marc Overmars

Overmars lovend over Ten Hag: “Zag dat hij een talentvolle trainer was”

Ajax-directeur Marc Overmars heeft zich lovend uitgelaten over zijn trainer Erik ten Hag. De technisch manager werkte bij Go Ahead Eagles al met Ten Hag samen.

“Ik zag toen dat hij een talentvolle trainer was en iemand die stappen wilde maken. Zijn visie was toen al goed en dat is later ook uitgekomen, want bij Go Ahead en alle clubs waar hij daarna trainer was heeft hij gepresteerd”, zegt Overmars in De Telegraaf. “Sportieve successen behaald waardoor die clubs er ook allemaal beter van zijn geworden. Daarnaast maakt hij spelers ook individueel beter. Neem zijn periode bij FC Utrecht, daar is kapitaal opgebouwd als gevolg van zijn werkwijze.”

Overmars vindt Ten Hag, ondanks zijn afkomst en zijn vorige clubs, een typische Ajax-trainer. “Hij heeft weliswaar geen verleden als speler bij Ajax maar hij laat ons eerste elftal wel veel winnen met aanvallend voetbal, waarbij we veel goals maken. Dat hoort bij Ajax. Zogenaamde kenners noemden hem een defensieve coach, maar pak zijn statistieken er maar bij, het tegendeel is waar.”

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.